AKTUÁLIS


Mit hoz ki a bűvös 7-esből a Gellért?

Széll Tamás, a hazai gasztro-hősök legnagyobb figurája, aki bebizonyította a világnak, hogy a magyar szakácsok is művészi szinten mozognak “Kulináriában”, a Danubius Hotel Gellért Márton-napi Borfesztiválján mutatja meg a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzük meginni. Mindez november 9-12. között.
Írta: Borigo


Hét éves lett Budapest legizgalmasabb Márton-napi programja, mely évről évre új és újabb tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott. Már most nagy az érdeklődés, hogy idén mivel teszi felejthetetlenné a Gellért a libaólban bujkáló Szent Márton legendájáról evéssel és újborral emlékező jeles napot. Nos, ha végignézünk a kínálaton, láthatjuk, hogy a kihagyhatatlan borfesztiválnak helyet adó szálló idén is egy grandiózus “töltött libává” avanzsál, amiben kellemes tölteléket alkot majd a legjobb ételek és italok végtelen sora, sztárséfekkel és sztárborászokkal, esténként pedig menő koncertekkel. Ráadásul a 7. fesztivál tematikája a bűvös 7-es szám körül forog majd.

Sörrel indít a borfesztivál - Jön a 7 mestersörész
Nincs szerte a világban olyan Márton napi Borfesztivál, ahol a sör is jelentős szerepet kap. A Gellért ebben is kilóg a sorból, hisz’ a nulladik napon az ország legjobb főzdéjéből érkező 7 “mestersörész” mutatja be több mint 30 féle italát egy korlátlan sörkóstolás keretében. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház fiatal kora ellenére nagy karriert befutott séfje és Frideczky András, a Gellért nemrégiben pazarul megújult sörözőjének kreatív séfje prezentálja.

Sörre bor: sokszor 7, az több mint 100
És ahogy a Gellért is vallja: a sörre jöhet a bor. A fesztivál péntekén és szombatján az ország legjobb borászatait hívják meg, a két napon több mint százat. Az elsőn a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg a rendezvény történetében most először a Winelovers is csatlakozott szakmai partnerként, így a második napra ők hívják meg a kiállító borászokat.

A borászatok közt ott lesznek az ország legjobbjai, de vétek bárkit is kiemelni, hanem inkább végig kell kóstolni, amíg az ember bírja szusszal, kizárólag a felelős alkoholfogyasztás szabályai mentén. S hogy ez nagy kihívást jelentsen, idén először ingyenes Borkollégium Pop-up School-okkal is erősít a Márton napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary Pop Kids koncertjei alatt a DiVino kínálatát kortyolhatjuk, nem beszélve arról, hogy a kétnapos borfesztiválon megjelennek majd a legjobb pálinkászatok is.




A gasztronómia 7 csodája
Ezt nyújtja a Gellért a kulinária terén. A szálloda hívta életre és vitte tökélyre a Lakosztályétterem fogalmát, melynek a szálló történetének leghíresebb vendégeit fogadó lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Idén pedig nem kisebb nevek, mint Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott 7 fogásos menüsor adja a tartalmát pénteken és szombaton egyaránt. A séfeket fölösleges bemutatni, nyomukban már fénylett egy Michelin-csillag, illetve Széll Tamás a nemzetközi mezőnyben rendkívül előkelő, negyedik helyezéssel érkezett haza csapatával a Bocuse d’Or versenyéről. Kell ennél több?

Gerbeaud-Gundel-Gellért borvacsora

Pedig még nincs is vége, hiszen a Gellért Sörözőben egy páratlan gasztro-csúcstalálkozón a Gerbeaud-Gundel-Gellért aranyhármas séfjei prezentálnak a hazai gasztronómia történetében egyedülálló borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A sztárparádé: Tóth Ágnes, Merczi Gábor executive séfek, Gervai János sommelier és borász, Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok.

Hetedhét ország ízei

Íz-világkörüli úttal fogadja a vendégeket a borfesztivál zárónapján Héjja László, a Gellért konyhafőnöke és a Márton napi Sunday brunch. Az all-you-can-eat vasárnapi ebéden megkóstolhatunk a magyar mellett, amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételeit. A tányérokra kerül majd bugaci libatoros a hazai ízvilágból, de a végtelen sorban lesz sváb libacomb, izraeli sólet, provence-i libamell is.

További információ: borfesztivalgellert.hu


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Mit hoz ki a bűvös 7-esből a Gellért?

Széll Tamás, a hazai gasztro-hősök legnagyobb figurája, aki bebizonyította a világnak, hogy a magyar szakácsok is művészi szinten mozognak “Kulináriában”, a Danubius Hotel Gellért Márton-napi Borfesztiválján mutatja meg a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzük meginni. Mindez november 9-12. között.
Írta: Borigo


Hét éves lett Budapest legizgalmasabb Márton-napi programja, mely évről évre új és újabb tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott. Már most nagy az érdeklődés, hogy idén mivel teszi felejthetetlenné a Gellért a libaólban bujkáló Szent Márton legendájáról evéssel és újborral emlékező jeles napot. Nos, ha végignézünk a kínálaton, láthatjuk, hogy a kihagyhatatlan borfesztiválnak helyet adó szálló idén is egy grandiózus “töltött libává” avanzsál, amiben kellemes tölteléket alkot majd a legjobb ételek és italok végtelen sora, sztárséfekkel és sztárborászokkal, esténként pedig menő koncertekkel. Ráadásul a 7. fesztivál tematikája a bűvös 7-es szám körül forog majd.

Sörrel indít a borfesztivál - Jön a 7 mestersörész
Nincs szerte a világban olyan Márton napi Borfesztivál, ahol a sör is jelentős szerepet kap. A Gellért ebben is kilóg a sorból, hisz’ a nulladik napon az ország legjobb főzdéjéből érkező 7 “mestersörész” mutatja be több mint 30 féle italát egy korlátlan sörkóstolás keretében. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház fiatal kora ellenére nagy karriert befutott séfje és Frideczky András, a Gellért nemrégiben pazarul megújult sörözőjének kreatív séfje prezentálja.

Sörre bor: sokszor 7, az több mint 100
És ahogy a Gellért is vallja: a sörre jöhet a bor. A fesztivál péntekén és szombatján az ország legjobb borászatait hívják meg, a két napon több mint százat. Az elsőn a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg a rendezvény történetében most először a Winelovers is csatlakozott szakmai partnerként, így a második napra ők hívják meg a kiállító borászokat.

A borászatok közt ott lesznek az ország legjobbjai, de vétek bárkit is kiemelni, hanem inkább végig kell kóstolni, amíg az ember bírja szusszal, kizárólag a felelős alkoholfogyasztás szabályai mentén. S hogy ez nagy kihívást jelentsen, idén először ingyenes Borkollégium Pop-up School-okkal is erősít a Márton napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary Pop Kids koncertjei alatt a DiVino kínálatát kortyolhatjuk, nem beszélve arról, hogy a kétnapos borfesztiválon megjelennek majd a legjobb pálinkászatok is.




A gasztronómia 7 csodája
Ezt nyújtja a Gellért a kulinária terén. A szálloda hívta életre és vitte tökélyre a Lakosztályétterem fogalmát, melynek a szálló történetének leghíresebb vendégeit fogadó lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Idén pedig nem kisebb nevek, mint Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott 7 fogásos menüsor adja a tartalmát pénteken és szombaton egyaránt. A séfeket fölösleges bemutatni, nyomukban már fénylett egy Michelin-csillag, illetve Széll Tamás a nemzetközi mezőnyben rendkívül előkelő, negyedik helyezéssel érkezett haza csapatával a Bocuse d’Or versenyéről. Kell ennél több?

Gerbeaud-Gundel-Gellért borvacsora

Pedig még nincs is vége, hiszen a Gellért Sörözőben egy páratlan gasztro-csúcstalálkozón a Gerbeaud-Gundel-Gellért aranyhármas séfjei prezentálnak a hazai gasztronómia történetében egyedülálló borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A sztárparádé: Tóth Ágnes, Merczi Gábor executive séfek, Gervai János sommelier és borász, Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok.

Hetedhét ország ízei

Íz-világkörüli úttal fogadja a vendégeket a borfesztivál zárónapján Héjja László, a Gellért konyhafőnöke és a Márton napi Sunday brunch. Az all-you-can-eat vasárnapi ebéden megkóstolhatunk a magyar mellett, amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételeit. A tányérokra kerül majd bugaci libatoros a hazai ízvilágból, de a végtelen sorban lesz sváb libacomb, izraeli sólet, provence-i libamell is.

További információ: borfesztivalgellert.hu


« Vissza az előző oldalra